Skip to main content

Felszerelések, tudnivalók

A gazdik többsége szeret vásárolgatni kedvence részére, míg az üzletek az eladásban orientáltak, így sokszor sor kerülhet kevésbé praktikus eszközök, kiegészítők felhalmozására. Az oktatáson részt vevő gazdik számára viszont kevés a valószínűsége, hogy a trendi felszerelések könnyen kezelhetőek, használhatóak lennének, ezért a sok éves tapasztalataink alapján kérjük, hogy az alábbi eszközökkel érkezzenek az oktatásokra

Nyakörv

Hagyományos bőr, vagy textil nyakörv, illetve azok a gazdik, akik úgy gondolják, hogy fizikálisan nem tudják megtartani kutyájukat nekik ajánljuk az egysoros lánc nyakörvet (fojtó nyakörv).

A kiképzés során hám, fél fojtó, szöges stb. nyakörvek nem praktikusak ezért ezek nem használhatóak.

Póráz

Hagyományos bőr (lehetőleg varrott és nem szegecselt), vagy textil póráz, melynek a hossza 1,2 - 1,3 m.

Nem használhatóak a felxi, láncos és kiképző pórázok.

Kiegészítők

Jutalomfalat, mely lehet főtt sertés máj, vagy szív, illetve virsli. Akkorára legyen összevágva, hogy a kutya egyszerre rágás nélkül le tudja nyelni. Jutalomfalat tartóra, illetve ürülékzacskóra is szükség lesz. Klikker képzés esetén klikker is kell :)

Hasi tasi, övtáska, zörgős zacskó, nadrág zseb stb. nem használható jutalomfalat tartására.

Fontos

Az első alkalommal kérjük a kutya oltási könyvét hozza magával. A kutyának parazitamentesnek kell lennie, illetve tüzelő szukával nem látogathatják a foglalkozásokat.

A foglalkozások napján a felnőtt, illetve a növendék kutyák ne kapjanak semmilyen élelmet!
Kölyök kutyák esetében foglalkozások előtt legalább 3 órával ne kapjanak semmilyen eledelt!

A gazdik számára az évszaknak megfelelő öltözet, valamint vízhatlan cipő/bakancs ajánlott. Célszerű szúnyogriasztót is hozni magukkal.

Mint minden weboldal, a sarvarikutyasuli.hu is sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében.